.......................................... Modelspoor, Modelauto's en toebehoren

37545 Goederentrein-stoomlocomotief met sleeptender.

 37545 Goederentrein-stoomlocomotief met sleeptender.

klik om een afbeelding om te vergroten

Informatie over 37545 Goederentrein-stoomlocomotief met sleeptender.

37545 Goederentrein-stoomlocomotief met sleeptender.

Voorbeeld: goederentrein-stoomlocomotief van de Pruisische indeling G 8.1 van de Königlich Preußische Eisenbahn Verwaltung (KPEV), met baktender 3 T 16,5. Bedrijfstoestand kort na levering door Borsig in 1917. Locomotief 9.736 in het leverantieboek van A. Borsig-Werke, Berlin-Tegel.
Model: met Digital-decoder mfx, geregelde hoogvermogensaandrijving en uitgebreide geluidsfuncties. 4 assen aangedreven. Antislipbanden. Locomotief en tender voor het grootste deel van metaal. Voorbereid voor rookset 72270. Met de rijrichting wisselend tweepunts frontsein en achteraf in te bouwen rookset conventioneel in bedrijf, digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte lichtdioden (LEDs). Cabine met binneninrichting. Vaste kortkoppeling tussen loc en tender. Beschermbuis voor zuigerstangen, remslangen en schroefkoppelingen los meegeleverd. Lengte over de buffers 21,0 cm. Representatieve verzamelvitrine van hout en glas, met als achtergrond een reliëf van de karakteristieke Borsig-poort van de Borsig-locomotieffabriek in Berlin-Tegel. Gegraveerd metalen schild inclusief fabrieksnummer op de sokkel van de vitrine. Hoogwaardig uittreksel uit het leverantieboek meegeleverd.

  Control
Unit
Sx Mobile
Station
DCC Mobile
Station 2
Central
Station
Frontsein · · · ·
Contact rookgarnituur · · · ·
Rijgeluid stoomloc · · · ·
Locfluit · · · ·
Directe regeling · · · ·
Piepen van remmen uit · · ·
Luchtpomp · · ·
Rangeerfluit · · ·
Stoom afblazen · · ·
Kolen scheppen · ·
Schudrooster · ·


Highlights:

  • "Borsig-editie 3".
  • Representatieve verzamelaarsvitrine met reliëf voor elk model van de uitgave.
  • Geregelde hoogvermogensaandrijving en uitgebreide geluidsfuncties.
  • Uittreksel uit het leverantieboek van Borsig meegeleverd.

Eenmalige serie (model 3 van 5).

Borsig- locomotiefpionier in Europa. Toen August Borsig in 1837 in Berlijn zijn machinefabriek en ijzergieterij opende, kon wel niemand vermoeden dat daaruit eens een van de grootste locomotieffabrieken ter wereld zou voortkomen. Reeds in 1841 maakte August Borsig, na kritisch onderzoek van de in die tijd gebruikelijke Engelse en Amerikaanse loctypen, de locomotief BORSIG met fabrieksnummer 1. Deze loc overtuigde door een beter aandrijf- en assysteem en won op 21 juli 1841 een wedstrijd tegen een Engelse locomotief met een voorsprong van tien minuten. Vanaf die dag begon de zegetocht van de locomotieffabriek Borsig, die in 1954 eindigde na meer dan 16.000 locomotieven te hebben gemaakt. Gedurende het tijdperk van de stoomlocomotieven groeide Borsig in Europa uit tot de grootste en wereldwijd tot de op één na grootste leverancier van locomotieven. Ter ere van het 175-jarige jubileum van de firma Borsig geeft Märklin een vijfdelige speciale serie uit van geselecteerde H0-modellen die in 2016 eindigt bij het 175-jarige jubileum van de stoomlocbouw in Duitsland. Elk jaar wordt een locomotief met een uitzonderlijke detaillering en een technisch volmaakte uitvoering als eenmalige serie uitgebracht. Elk model wordt geleverd met een decoratieve vitrine, waarvan de achterkant is voorzien van een hoogwaardig reliëf van de kenmerkende poort van Borsig. Behalve van het reliëf is de vitrine ook voorzien van een gegraveerd metalen schild op de sokkel dat het fabrieksnummer van de locomotief aangeeft. Ter afronding van het thema wordt bij elke loc een op hoogwaardig papier afgedrukt uittreksel uit het leverantieboek van Borsig geleverd.

Spoor: H0
Tijdperk: I
Eigenschappen: Digital

Bevat kleine delen, niet geschikt voor kinderen beneden de 3 jaarNiet geschikt voor kinderen beneden de 3 jaar.

EAN: 4001883375458

37545 Goederentrein-stoomlocomotief met sleeptender.

€ 479,95 p/st

helaas kan dit product momenteel niet online besteld worden

momenteel niet op voorraad, neem contact op voor de levertijd